Novosti dana

U Beogradu boravi francuska ministarka za evropske poslove Emili Loazo. U toku je sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom će biti održana zajednička konferencija za medije. Gošća iz Francuske prethodno je razgovarala sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović. Emili Loazo je naglasila da će Francuska nastaviti da podržava evrointegracije Srbije. Ocenila je da Srbija odgovorno rešava otvorena pitanja u regionu i da je pouzdan i jedan od najbitnijih partnera Evropske unije.

Na železničkoj stanici Matejevac kod Niša, počinje rekonstrukcija pruge Niš-Zaječar. Saobraćaj na toj deonici pruge obustavljen je sredinom februara, pošto je od početka godine tri puta iskliznuo vagon sa opasnim materijama. Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je da će radovi biti gotovi do leta naredne godine. Pruga Niš-Zaječar izgrađena je pre skoro 100 godina, a poslednjih su se vozovi kretali prosečno 30 kilometra na sat zbog trulih pragova.

Prema najnovijoj rang listi Evropskog zdravstvenog sistema koja je objavljena jutros, među 35 zemalja Srbija se nalazi na 18-om mestu i napredovala je u odnosu na prethodnu godinu za dva mesta. Na listi smo ispred 14 zemalja Evropske unije, kaže direktorka Instituta za javno zdravlje Batut, Verica Jovanović.

Prihvatilište za decu u Beogradu proslavlja 61-vi rođendan i to na novoj adresi, u Ulici Živka Davidovića. Posle 21 godine, Prihvatilište dobija novu zgradu od 1.700 kvadrata sa 48 kreveta. Usluge prihvatilišta koriste deca od 7 do 18 godina, koja su zlostavljana ili su bila žrtve trgovine ljudima, deca bez roditelja ili staratelja. Godišnje, Prihvatilište zbrine oko 600 mališana, a od osnivanja do danas,to je učinjeno za oko 70 hiljada dece.

Noćašnja dodela nagrada Oskar, američke filmske akademije, prošla je u znaku favorizovanih ostvarenja. Najbolji film u celini je „Zelena knjiga", u režiji Pitera Ferelija, a najbolju žensku, odnosno mušku ulogu ostvarili su Olivija Kolman i Rami Malek, zvezde ostvarenja „Miljenica" i „Boemska rapsodija".

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи