Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije optimista da će se do nekog rešenja za Kosovo i Metohiju i doći, ali da ima političku hrabrost da se bori. Istakao je da bilo koje rešenje da se ponudi - u Srbiji se za to neće dobiti većinska podrška. Naveo je da je ključan faktor odnos Srba i Albanaca, ali da Albanci hoće za zaokruže državnost i da su zbog svega što se dešava nervozni, donose ishitrene i pogrešne odluke, koje nanose štetu i Srbima i Srbiji. Zbog toga, kako kaže, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija žure ka rešenju, jer vide nervozu Albanaca i svesni su da može lako da dođe do sukoba. Vučić je ponovio da Srbija neće dozvoliti napad i progon našeg naroda sa Kosmeta.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio da postoji opstrukcija pojedinih evropskih zemalja koje nisu zainteresovane da se problem Kosova reši do kraja maja zbog evropskih izbora, ali i nekih drugih zemalja koje nisu vodeće u dijalogu. Dačić  je gostujući na RTS-u rekao i da su Sjedinjene Američke Države više nego neki drugi partneri zainteresovane da se dođe do trajnog rešenja za Kosovo i Metohiju. Prema njegovim rečima pitanje Kosova nije završeno i traži se kompromisno rešenje.

Ujedinjena opozicija Albanije okupila se na drugom antivladinom protestu zahtevajući odlazak premijera Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, preneli su albanski mediji. Opozicija optužuje aktuelnu vladu za krađu izbornih glasova, ali i korupciju i veze sa organizovanim kriminalom. Sednica parlamenta koja je trebalo da bude održana danas je otkazana. Zgrada parlamenta je ograđena bodljikavom žicom, a oko zgrade su pojačane snage bezbednosti.

U Bosilegradu su otvorene rekonstruisane prostorije prihvatnog centra za migrante. Nekadašnja zgrada Doma zdravlja koja nije bila u  funkciji više od 20 godina renovirana je uz podršku Evropske unije od 465 hiljada evra. Otvaranju su prisustvovali šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

Pod sloganom, "Leto je bliže nego što mislite" u Beogradu je počeo 41 Sajam turizma. To je jedna od najpopularnijih sajamskih manifestacija koju svake godine obiđe više od 60 hiljada ljudi. Agencije obećavaju sajamske popuste za letnje aranžmane od pet do 50 odsto. U hali 4 predstavlja se domaći turizam. Pored Sajma turizma kao centralnog događaja, uporedo se održavaju još tri sajamske manifestacije: hotelsko-ugostiteljske opreme, vina i suvenira. Sva četiri sajma traju do nedelje uveče, a zemlja partner je Bugarska.

Srpski košarkaši igraju večeras protiv Estonije za plasman na svetsko prvenstvo u Kini. Prenos je na prvom programu naše televizije od 18 sati. Pobedom u Estoniji košarkaška reprezentacija Srbije bi, kolo pre kraja kvalifikacija, rešila sve dileme i plasirala se na Mundobasket. Poslednja utakmica kvalifikacija, igra se u nedelju, u dvorani Aleksandar Nikolić, kada Srbija dočekuje Izrael.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи