Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je mogućnost održavanja vanrednih izbora i dodao da će o tome odlučiti uskoro. On je objasnio da su izbori mogući ukoliko situacija oko Kosmeta ostane nepromenjena, odnosno ukoliko Priština ne ukine takse, pa se dijalog ne nastavi. Vučić je rekao kako je posle jučerašnje izjave Ramuša Haradinaja jasno da Priština neće  uskoro povući takse . Istakao je da smo izašli iz zamrznutog konflikta i da možemo očekivati samo pogoršanje situacije, te da to otvara i unutrašnja pitanja i mogućnost da izbori budu održani nešto ranije. Predsednik je naveo da  pred Srbijom nije lak period i da će se naša zemlja truditi da sačuva mir i stabilnost.

Protokol o saradnji između beogradskih opština i opština na teritoriji Kosova i Metohije potpisali su, u Palati Srbija, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Saradnja će biti realizovana u oblastima kulture, umetnosti, zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, privrednog razvoja, infrastrukture i drugim.

Institutu za majku i dete u Beogradu biće izdvojeno 263 miliona dinara za izgradnju novog sterilnog bloka, odnosno odeljenja za transplantaciju koštane srži, najavio je Aleksandar Vučić posle obilaska te ustanove. Vučić je naveo da je u Institut do sada uloženo 142 miliona dinara, a u kompletnu obnovu još oko 20 miliona evra. Predsednik je rekao da se nastavljaju ulaganja u zdravstvo.

Vaterpolisti Srbije igraće protiv Rumunije u Evropa kupu. Utakmica u Subotici počinje u 17 časova. Prenos je na Drugom programu naše televizije.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво