Talasanje - Šetnja

Šta najviše muči srpske preduzetnike i u kakvom okruženju rade? Da li se menja poslovna klima za one koji su se odlučili za privatni biznis? Kakva je u Srbiji bila konkurencija za prestižnu svetsku nagradu Ernst i Jang koja će biti dodeljena i ove godine, pitamo Milu Dimitrijević iz istoimene kompanije koja dodeljuje ovo priznanje.

Srbija i Norveška su prijateljske zemlje i dobri ekonomski partneri. "I ubuduće ćemo pružati punu podršku Srbiji na njenom putu ka evropskim integracijama  i reformskim procesima", kaže u intervju za Prvi program Radio Beograda ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjernstad sa kojim je razgovarala Jelena Vidić.

Da li je na pomolu državna afera u Francuskoj? Zašto je ponovo aktuelizovana priča o Makronovom telohranitelju koji je uprkos činjenici da se protiv njega vode dve istrage, uspeo da pobegne u Maroko? O novom obrtu u priči o čoveku koji se prerušavao u policajca kada je tukao demonstrante na ulicama Pariza i izdavao naređenja žandarmerijskim pukovnicima razgovaramo sa Natašom Jokić, našim dopisnikom iz Strazbura.

O Galeriji RTS-a i njenom izložbenom prostoru koji je godinama unazad važan deo likovnog života Srbije. Ocena stručnjaka je da  kvalitetom postavki i dužinom trajanja ona često nadmašuje i najuglednije beogradske galerije. Kakvo mesto kultura zauzima u društvu, da li je teško umetnost približiti ljudima i sačuvati je od protoka vremena razgovaramo sa Nikolom Mirkovim, predsednikom Saveta RTS-a za likovno stvaralaštvo.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.
broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]