Talasanje - Šetnja

Šta najviše muči srpske preduzetnike i u kakvom okruženju rade? Da li se menja poslovna klima za one koji su se odlučili za privatni biznis? Kakva je u Srbiji bila konkurencija za prestižnu svetsku nagradu Ernst i Jang koja će biti dodeljena i ove godine, pitamo Milu Dimitrijević iz istoimene kompanije koja dodeljuje ovo priznanje.

Srbija i Norveška su prijateljske zemlje i dobri ekonomski partneri. "I ubuduće ćemo pružati punu podršku Srbiji na njenom putu ka evropskim integracijama  i reformskim procesima", kaže u intervju za Prvi program Radio Beograda ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjernstad sa kojim je razgovarala Jelena Vidić.

Da li je na pomolu državna afera u Francuskoj? Zašto je ponovo aktuelizovana priča o Makronovom telohranitelju koji je uprkos činjenici da se protiv njega vode dve istrage, uspeo da pobegne u Maroko? O novom obrtu u priči o čoveku koji se prerušavao u policajca kada je tukao demonstrante na ulicama Pariza i izdavao naređenja žandarmerijskim pukovnicima razgovaramo sa Natašom Jokić, našim dopisnikom iz Strazbura.

O Galeriji RTS-a i njenom izložbenom prostoru koji je godinama unazad važan deo likovnog života Srbije. Ocena stručnjaka je da  kvalitetom postavki i dužinom trajanja ona često nadmašuje i najuglednije beogradske galerije. Kakvo mesto kultura zauzima u društvu, da li je teško umetnost približiti ljudima i sačuvati je od protoka vremena razgovaramo sa Nikolom Mirkovim, predsednikom Saveta RTS-a za likovno stvaralaštvo.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се