Romano Them

U požaru koji je zahvatio neuslovan stambeni objekat u romskom naselju Vašarište u Ćupriji, nastradao 42-godišnji muškarac narušenog zdravlja i otac petoro dece.

U kadru ove tragične vesti govorimo o bezbednosti u romskim podstandardnim naseljima. Romski centar za žene i decu Daje predstavio je projekat koji se bavio procenom bezbednosti života u neuslovnim naseljima na teritoriji opštine Zemun.

Prošlonedeljna izjava premijerke Ane Brnabić da je "u Srbiji gotovo iskorenjeno ekstremno siromaštvo", ne prestaje da izaziva reakcije eksperata ali i običnih građana, među kojima i Roma,  koje siromaštvo posebno pogađa. Gost Sveta Roma je Ivana Pavlović urednica portala Nova ekonomija.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]