Talasanje - Šetnja

Zbog velikog broja obolelih od gripa, a radi sprečavanja širenja epidemije, produžen je školski raspust. Kako se zaštititi? U kom slučaju se obratiti lekaru? Koja je razlika između prehlade i gripa? Kako ojačati imunitet? To su neka od pitanja za dr Srđu Jankovića, imunologa u Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj.

Koliko je filantropa među nama i koliko smo kao pojedinci i društvo svesni da možemo da doprinesemo boljem i humanijem životu? O filantropiji i Virtus nagradama, razgovaramo sa Marijom Mitrović iz Trag fondacije.

Zaposleni profesionalni vozači koji imaju C, D i E kategoriju, od januara sledeće godine biće u obavezi da u domaćem i međunarodnom saobraćaju, uz vozačku dozvolu, imaju sertifikat i kvalifikacionu karticu. Od nedavno, te dokumente moguće je dobiti i u Srbiji. Više o tome, u prilogu Vesne Barbulović.

Deo „Šetnje" posvećujemo i našem velikom pesniku Lazi Kostiću. Njegovog života i dela, kao i velike ljubavi prema Lenki Dunđerkoj, podsećamo se kroz dve, upravo otvorene izložbe u Somboru. Sagovornici su nam Milan Stepanović, autor izložbe „Tad moja vila preda me granu", posvećene 110. godišnjici pesme „Santa Maria Della Salute" i Milka Ljuboja, koautorka izložbe „Laza Kostić u Somboru".

U rubrici „Sport - više od igre", Snežana Pantović govori o statistici u sportu.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво