Novosti dana

Beograd i Priština su stotinama hiljada milja daleko od sporazuma, a kosovski Albanci simuliraju nekakvu realnost koja ne postoji, a dobar deo međunarodne zajednice se pravi da to ne vidi, utisak je koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stekao iz niza razgovora i kontakata sa zvaničnicima u Minhenu, tokom konferencije o bezbednosti. Predsednik je komentarisao i govor nemačke kancelarke Angele Merkel na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Rekao je da je bio interesantan, pre svega zato što je definisao ne samo nemačku politiku, već i politiku Evrope u narednom periodu.

Vučić će učestvovati na panel diskusiji "Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad", na kojoj će, ističe, kao i uvek do sada, "bez dlake na jeziku", govoriti o odnosima Beograda i Prištine i razjasniti da Beograd nije napravio nijedan korak nazad.

Združena vežba jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koje obavljaju poslove kontradiverzione zaštite održana je ispred Palate "Srbija". Želimo da naša policija bude tehnološki najsavremenije opremljena u čitavom regionu, poručio je ministar Nebojša Stefanović.

Makedonska policija je u sinoćnoj akciji uhapsila oko 20 članova Islamske države, javlja portal 24 Info. Policijska akcija je sprovedena oko pet časova u nekoliko gradova u Severnoj Makedoniji. Zaplenjena velika količina oružja.

Ekipa Partizana pobedom u Bačkoj Palanci nastavila je takmičenje u Superligi Srbije. Crno-beli su savladali Bačku sa 2:0 i nastavili poteru za vodećim ekipama na tabeli. Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo vode na tabeli Superlige, a na početku drugog dela šampionata na "Marakani" gostuje ekipa Vojvodine (16.00).

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара