Nedeljom za selo

Sledeće nedelje trebalo bi da bude poznato na koji način će država subvencionisati gorivo za poljoprivredu. Nadležni ministar  Branislav Nedimović otkriva da je ideja da bude subvencionisano 60 litara dizela po hektaru, ali ne iznosi druge detalje. Poljoprivrednici kažu da je svaka pomoć države dobrodošla i da bi bilo važno da im regresirano gorivo bude dostupno u predstojećoj prolećnoj setvi. 

Nacionalna referentna laboratorija, koja radi punim kapacitetom, dva puta mesečno besplatno proverava kvalitet mleka kod svih proizvođača, a odlučuje i ko je u pravu u slučaju spora između proizvođača i otkupljivača. U Ministarstvu poljoprivrede najavljuju da će se do kraja godine preći na novi sistem isplate premija, čija će visina zavisiti od kvaliteta mleka.

Novim Pravilnikom o proizvodnji i prometu jaja predviđeno je strože obeležavanje i klasifikacija jaja, kao i novi uslovi koji se odnose na veličinu, izgled, pakovanje i način držanja i ishrane koka nosilja. Proizvođači imaju rok do 1. jula da se prilagode novom Pravilniku.

Srpski povrtari u tehnološkom smislu ni po čemu ne zaostaju za kolegama iz okruženja, ali zbog većih troškova i malih subvencija zarađuju znatno manje, zaključak je savetovanja povrtara u Novom Sadu.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво