Kojekuda

Kladovo je mali grad na divnom mestu. Nalazi se baš tamo gde je Dunav najzanimljiviji. I najuži i najdublji. Tu gde je Veliki i Mali Kazan i Gvozdena kapija i klisura Đerdapa, rečju – u predelu izuzetnih odlika, kakav jeste i obližnji nacionalni park Đerdap.

Ova priča o lepoti prirode i znamenitostima ovog kraja zaustaviće svakog na nekoliko baš atraktivnih mesta: Trajanova tabla, i Trajanov most, slavna džamija Fetislam - kapija islama, ne izostavimo hidroelektranu Đerdap I, Petrovo selo sa okolnim pećinama, ali ni Staru čaršija u Kladovu. Mnoga od ovih mesta deo su naše današnje priče, zabeležene letos, tik pored Dunava, na čijoj obali smo sedele sa Nevenkom Boldorac, iz Turističke organizacije Kladovo.

Lep, sunčan dan, gradska plaža i reka, osmeh i dobro raspoloženje. Čućete uostalom od Elizabete Arsenović i Mirjane Nikić.

Naslovna strana - autor: backo57 - panoramio, CC BY 3.0, commons.wikimedia.org

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kojekuda Kojekuda

Autor:
Autori: Elizabeta Arsenović i Mirjana Nikić

Emisija Radio Beograda 1 koja će vas, baš kako joj i naziv govori, voditi od Kelebije do Medveđe, od Bajine Bašte do Negotina - u seoca i gradove, u prošlost i budućnost, u stvarno i moguće. [ detaljnije ]