Uhvati dan

Ovog jutra govorimo o Sv. Trifunu, a pričamo i o Danu zaljubljenih.

Etnolog Vesna Marjanović govoriće o simbolici i običajima vezanim za 14. februar, praznik posvećen zaštitnicima vinogradara.

O tajnama dugih brakova, govore oni koji su u srećnom braku i po nekoliko decenija. Vas pitamo, šta je recept za uspešan brak?

Tamara Strainović, je mlada poljoprivrednica iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi. Ona je, kao što je i obećala roditeljima, završila poljoprivredni fakultet u Beogradu i vratila se da širi porodični posao. Za nekoliko godina, udvostručila je stado. A sada je pronašla i ljubav, Bobana. Takođe zaljubljenika u poljoprivredu.

Ulaganjem u modernizaciju proizvodnje u poljoprivredi, energetici i rudarstvu smanjuju se i štetni uticaji po životnu sredinu i troškovi poslovanja tih preduzeća. Kako bi ohrabrila domaće firme da u Srbiji više investiraju u tom smeru država priprema Program uvođenja čistije proizvodnje za period od 2019 do 2021, godine. Kroz prethodni program koji se primenjivao 10 godina urađena je ekološka reorganizacija poslovanja u 95 kompanija koje zapošljavaju oko 50 hiljada radnika.

Nastavljamo sa predstavljanjem učesnika i pesama na ovogodišnjoj Beoviziji. Katarina Epštajn razgovara sa članovima bendova Majdan i Osvajači.

Do 10 časova sa vama je Nataša Raketić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара