Sportski žurnal

Večeras se igraju prve dve utakmice osmine finala Lige šampiona u fudbalu. Mančester junajted dočekuje oslabljenu ekipu Pari sen Žermena, dok se u isto vreme, od 21 čas, igra utakmica Roma-Porto. Igra se i prva utakmica Lige Evrope, od 18.55 u Istanbulu se sastaju Fenerbahče i Zenit. U susret ovim duelima, razgovaramo sa trenerom Ivanom Golcem , koji je ovih dana uvršten u kuću slavnih u Škotskoj, zemlji u kojoj je ostavio zapažen sportski trag.

Milica Gardašević, reprezentativka Srbije u skoku u dalj, pre neki dan je proglašena za najuspešniju atletsku mlađu seniorku,a ekskluzivno doznajemo da je dobila poziv za drugi najprestižniji miting koji se održava u subotu u Birmingemu. Razgovaramo sa nadarenom skakačicom, koja je - zahvaljujući izuzetnoj saradnji s trenerom Markom Milinkovim- samo u prvom mesecu ove godine trijumfovala na dva mitinga, Jablonecu u Češkoj i Ulstenviku u Norveškoj, gde je skokom od 6 metara i 52 centrimetra izvadila vizu za Prvenstvo Evrope u dvorani, koje se dešava početkom marta u Glazgovu.

U nedelju počinje dvadeseti turnir `Igrajmo za 16`, u znak sećanja na naše tragično stradale kolege tokom NATO agresije. U prvoj fazi turnira nadmeću se ekipe iz naše kuće, da bi im se docnije pridružili i brojni drugi učesnici takmičenja koje je iz godine u godinu sve masovnije. Razgovaramo sa Miroslavom Medićem iz Organizacionog odbora ovog memorijalnog nadmetanja.

Na turniru u Bangkoku jutros rano po našem vremenu- uspeh dvojice predstavnika Srbije. Janko Tipsarević je bio bolji od Tsung-Hua Janga u tri set, a Viktor Troicki u dva od Duka Hi Lija iz Južne Koreje. Kuriozitet - bila je ovo prva Tipsarevićeva pobeda na zvaničnom meču posle godinu i po dana.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije  Dejan Savić objavio je sastav tima za utakmicu sa selekcijom Rumunije u Evropa kupu. Na EJOFU u Bosni i Hercegovini danas od naših predstavnika učestvuje Sabahudin Rastić u nordijskom skijanju. Prethodno je Zoja Grbović završila takmičenje u aplskm skijanju, ponovo će na stazu sutra ujutru, kada je očekuje veleslalom.

Iz sveta - preminuo je legendarni golman engleske fudbalske reprezentacije Gordon Benks. UEFA je donela odluku da klubovi koji budi igrali utakmice Lige šampiona i Lige Evrope svoje susrete počnu minutom ćutanja i tako odaju počast poginulom fudbaleru Emilijanu Sali.

Današnju emisiju uređuje i vodi Željko Stefanović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара