Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Moldavije zaduženim za evrointegracije Jurijem Leankom, da je neophodno podstaći unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, jer su bilateralni odnosi prijateljski, ali ne i dovoljno razvijeni. Vučić je zahvalio zbog principijelne pozicije Moldavije da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i na podršci po tom pitanju u regionalnim i međunarodnim organizacijama. Leanka je zahvalio Srbiji za politiku poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Moldavije. Predsednik je gosta upoznao i sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine, izazvanim uvođenjem taksa na proizvode iz centralne Srbije, što je protivno CEFTI , čiji je potpisnik i Moldavija.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je kako je očigledno da su albanski predstavnici nedgovorni i da bi voleo da Albance vode razumniji ljudi. On je to rekao povodom izjave Ramuša Haradinaja da pitanje korekcije granice Kosova odgovara samo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i da će svako ko otvori pitanje granice biti neprijatelj albanskog naroda.Đurić ukazuje da Srbija ne može birati predstavnike Albanaca, već treba da vodi računa o zaštiti svojih interesa i u ekonomskom i političkom smislu nastavi da jača.

Makedonske vlasti počele su uklanjanje službenih oznaka iz vladinih zgrada kako bi se pripremili za novi naziv države Republika Severna Makedonija. Premijer Zoran Zaev trebalo bi da govori na ceremoniji, na kojoj će biti podignuta zastava NATO-a. Makedonija se priprema da promeni oznake i na granici sa Grčkom.

Prema informacijama Instituta "Batut", od posledica virusa gripa u Srbiji do sada je umrlo 18 ljudi, a prijavljeno je oko 85.000 građana sa oboljenjima sličnim gripu. Među prijavljenim slučajevima najviše je dece uzrasta do četiri godine. U Čačku je noćas preminula starija žena najverovatnije od posledica gripa. Na intenzivnoj nezi čačanske bolnice nalazi se šest pacijenata.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nenad Selaković 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво