Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Tomas Šib razgovarali su o situaciji  na Zapadnom Balkanu, posebno o odnosima  Beograda i Prištine. Predsednik Srbije je nemačkom ambasadoru  ukazao na posledice koje takse na srpsku robu imaju po odnose i stabilnost u regionu. Još jednom je istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog nakon što Priština odustane od neopravdanih taksa, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

U Beogradu se održava sastanak Koordinacionog tela za ekonomske migracije koji je osnovan da se zaustavi masovni odlazak ljudi iz zemlje, naročito mladih. Ministar za rad Zoran Đorđević rekao je za RTS da su u timu akademci, univerzitetski profesori, eksperti za ekonomske migracije, sindikati, unije poslodavaca i privrednici. Koordinaciono telo će, prema  vladinoj logistici , uraditi akcioni plan kako bi Srbija postala privredno i ekonomski privlačnija građanima i stranim stručnjacima.

Novi internet pretraživač festivalfinder.eu, koji je danas predstavljen u Beogradu, namenjen je publici da otkrije sve umetničke festivale od muzike, pozorišta, ulične umetnosti plesa i literature širom Evrope, a biće vodič i za festivalske menadžere, umetnike, novinare, blogere, gradske urbaniste i ostale iz evropskog kulturnog prostora.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]