Romano Them

Katolička crkva obeležila godišnjicu smrti kardinala Alojzija Stepinca. Tokom ceremonije mogle su se čuti izjave govornika poput: "On treba da nam bude misao vodilja i uzor".

Prvak Češke Republike u K1 borilačkoj veštini, Vaclav Sivak, ubedljivo je pobedio Lukaša Mandina na turniru Tajlandskog boksa (Muai Thai). Sivak se javno izjašnjava kao pripadnik romske zajednice u ovoj zemlji, a dok je čekao proglašenje pobednika meča bio je ogrnut romskom zastavom.

U Sarajevu otvoren Evropski omladinski olimpijski festival za sportiste uzrasta od 14-18 godina. To je najveći sportski događaj u ovom gradu od Zimske olimpijade 1984. Takmiče se omladinci iz 46 zemalja, među kojima su i takmičari iz Srbije, dok mladi Romi učestvuju kao volonteri u PR timu.

Za kraj smo ostavili zanimljivu reportažu o Romima u Portugalu. Kakva je simbolika žabe u njihovim verovanjima i kako ovaj element njihove kulture koriste Portugalci koji gaje predrasude o pripadnicima romske manjine? - samo su neka od pitanja koja dotiče ova priča.

Emisiju vode Una Beriša i  Branko Đurić.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи