Novosti dana

Posetom Južnobanatskom okrugu predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije". Danas obilazi Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu Crkvu i Banatsko Novo Selo. Poručio je da brine o Južnobanatskom okrugu i da se radi na boljim uslovima za najmlađe i najstarije.

Najavljujući kampanju, predsednik Vučić je izjavio da će obići svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate i dalje planove, kao i da čuje njihove primedbe.

Splitska policija privela je jutros trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde na splitskoj rivi, a kod jednog od njih pronađen je i ukradeni dres. Za jednim muškarcem se još traga, prenosi "Dalmatinski portal". Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je pripremilo protest i uručiće ga Hrvatskoj zbog incidenta u Splitu, izjavio je za RTS šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Granica između Venecuele i Kolumbije i dalje je blokirana da bi se sprečio ulazak američke humanitarne pomoći u zemlju. Opozicioni vođa Huan Gvaido, koji se proglasio predsednikom Venecuele kaže da ne isključuje mogućnost odobrenja američke intervencije i poziva vojsku da se pridruži buntu naroda.

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš - Zaječar, noćas je iskliznulo pet vagon-cisterni tovarenih sa fosfornom kiselinom. U saopštenju Infrastrukture Železnica Srbije se navodi da su cisterne delimično iskliznule i da nema curenja. Reč je o vozu "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac. U toku je raščišćavanje terena, očekuje se da će saobraćaj na tom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи