Novosti dana

Velika Britanija i ostale zapadne zemlje ignorišu pretnju koju bi formiranje takozvane kosovske vojske predstavljalo po srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, ocenjuje ambasada Rusije u Londonu povodom izjave britanske ambasadorke u Savetu bezbednosti Karen Pirs da Priština ima pravo na vlastitu vojsku. Upozoravaju da bi to bila direktna pretnja po Srbe na severu Pokrajine i novi izvor tenzija na Balkanu, prenosi TAS.

Od virusa gripa preminulo je još dvoje ljudi starosti 75 i 66 godina iz okoline Niša, potvrđeno je RTS-u na niškoj Klinici za infektivne bolesti. Time se broj umrlih u tom gradu, u kome je juče prijavljena epidemija gripa, povećao na 5. Na klinici je još 32 pacijenata, 11 je na respiratoru i oni su, kako navode lekari, životno ugroženi. Na Dečijoj internoj klinici je osmoro dece sa simptomima gripa i njihovo stanje je dobro.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro upozorio je da bi blokiranje svih isporuka nafte iz Venecuele, koja je članica OPEK-a, imalo "katastrofalne posledice". Samoproglašeni Predsednik Huan Gvaido, ranije je izjavio da je venecuelanskom Kongresu naložio da počne proces imenovanja novog upravnog odbora državne naftne kompanije i rafinerije "Citgo", što je Maduro ocenio kao protivzakonito. Sjedinjene Američke Države prethodno su saopštile da su venecuelanskoj državnoj naftnoj kompaniji blokirale sredstva u vrednosti od sedam milijardi dolara, podseća Rojters.

Policija će u naredne dve godine u Beogradu instalirati skoro hiljadu stacionarnih kamera za video-nadžor na 800 lokacija, najavio je direktor policije Vladimir Rebić. On je istakao da će taj sistem u značajnoj meri omogućiti lakši rad policije na otkrivanju svih akata protivpravnog ponašanja. Rebić je za RTS naglasio da građani ne treba da strahuju da će zbog postavljanja kamera njihova privatnost biti ugrožena i dodao da će projekat u velikoj meri doprineti većoj bezbednosti građana.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи