Novosti dana

U okviru kampanje "Budućnost Srbije" predsednik Aleksandar Vučić  je i danas u  poseti Pčinjskom okrugu. U Vranju je položio kamen-temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti. Predsednik je poručio da će ti stanovi olakšati budućnost pripadnicima snaga bezbednosti. Istakao je da će oni ostati da žive na  jugu Srbije, a građani će biti bezbedniji  jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bez dogovora Beograda  i Prištine nema rešenja, a da je za Srbiju najvažniji mir. Istakao je da je Srbija dovoljno jaka da i bez dogovora nastavi izgradnju bolje budućnosti. Ponovio je kako Beograd vodi racionalnu, ozbiljnu i odgovornu politiku, politiku mira i postepenih koraka, približavanja do kompromisa.

Zemlje članice Evropske Unije zabrinjava neočekivani spor Francuske i Italije. Francuska je privremeno povukla ambasadora iz Italije, kao upozorenje Rimu da se ne meša u francuske unutrašnje stvari. Ambasador je opozvan posle višemesečnih kritika pojedinih itajanskih ministara na račun francuskih zvaničnika i nenajavljenog sastanka potpredsednika italijanske vlade Luiđija Di Maja sa učesnicima protesta "žuti prsluci" ove nedelje u Francuskoj.

Grčki parlament glasa o ratifikaciji Protokola o pristupanju Makedonije NATOU, nakon što je obezbeđena većina glasova. Grčki parlament će, potom, poslati verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije, koje može odmah da obavesti Ujedinjene Nacije i sve države da je novo ustavno ime „Severna Makedonija" stupilo na snagu. Parlamenti ostalih zemalja-članica Alijanse takođe treba da ratifikuju protokol.

Urednik i voditelj - Miroslav Vojvodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво