Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić obilaskom Pčinjskog okruga počinje kampanju "Budućnost Srbije". U planu je da u narednih mesec dana poseti više od 100 opština i građanima predstavi rezultate, postignute u prethodnih sedam godina i planove za dalji razvoj. Na početku kampanje u Aleksincu je predstavljen projekat "Norveška za vas - Srbija" vredan 4,27 miliona evra, kojim je obuhvaćena  91-na lokalna samouprava. Fokus je na unapređenju mogućnosti za zapošljavanje najranjivijih grupa - poput žena i mladih na selu, kao i na poboljšanju lokalne infrastrukture.

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji na kojoj će se raspravljati o novom tromesečnom izveštaju o radu Unmika biće održana večeras u Njujorku. Srbiju će predstavljati šef diplomatije Ivica Dačić. Sednica počinje u 21 sat.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je britanskoj premijerki Terezi Mej da Evropska unija neće ponovo pregovarati o sporazumu o Bregzitu. Premijerka Mej u Briselu sa zvaničnicima Unije razgovara o uslovima za istupanje Velike Britanije iz evropskog bloka. Donji dom britanskog parlamenta ranije je zatražio da Unija napravi alternativne aranžmane koji će garantovati da neće biti takozvane "tvrde granice" između dve Irske, u slučaju da se Bregzit okonča bez sporazuma.

Posle 18 meseci rekostrukcije, otvoren je novi granični prelaz Bajmok između Srbije i Madjarske. Povećan je broj saobraćajnih traka, postavljen je video nadzor. Novi prelaz rasteretiće Horgoš i Kelebiju, i u njega je uloženo 2,1 miliona eura, od čega je  1.8 miliona dala je EU, a 300 000 eura obazbeđeno je iz državnog budžeta.

U Berlinu će večeras, projekcijom danskog filma "Ljubaznost stranaca", biti otvoren 69 - ti međunarodni filmski festival. Srpska kinematografija značajno je prisutna na programu ovogodišnjeg "Berlinala".

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nenad Selaković

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи