Talasanje - Šetnja

Samo u prošloj godini osnovano je 20 novih startap kompanija. Ostvaren je prihod od 29 miliona evra, od toga najveći deo od izvoza, uposleno 650 inženjera, održano 30 preduzetničkih obuka - to je rezime onoga što se samo za jednu godinu uradi u beogradskom Naučno-tehnološkom parku. Ovakav vid podrške najobrazovanijim mladim ljudima pokazao se kao dobar recept u razvijenim zemljama. Upućeni kažu da bi beogradski NTP mogao da nadmaši mnoge. O tome ćemo razgovarati sa direktorkom NTP, Gordanom Danilović Grković.

Kako započeti poljoprivrednu proizvodnju, kako proveriti da li je ideja dobra, s kim se udružiti i kako doći do sredstava- još jedna je od tema magazina.

Poslednjih godina sve su agresivnija nastojanja da se prekrajaju neke istorijske činjenice i relativizuju najstrašniji zločini protiv čovečnosti. Kako bi se  osujetili pokušaje revizije, Udruženje logoraša Jasenovac, SUBNOR i Savez jevrejskih opština Srbije potpisali su ovih dana memorandum kojim se obavezuju da nastave borbu protiv prekrajanja istorije.

Mnoga italijanska udruženja, u kojima su pretežno mladi ljud, takođe su prepoznala opasnost od pokušaja revizije istorijskih činjenica i upustili su se u ozbiljnu kampanju protiv toga. Akcija se završava izložbom o Aušvicu koja na vrlo eksplicitan način podeća na najstrašnija zlodela.

Čućete i segmente nove emisije KOJEKUDA, kao i razgovor sa pijanistkinjom Sonjom Radojković pred njenu turneju po Skandinaviji.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи