Talasanje - Šetnja

Misija Međunarodnog monetarnog fonda završila je proveru sporazuma sa našom državom, nazvan „čuvarkuća“. Glavne poruke su da moraju da se ubrzaju strukturne reforme i da bi javni sektor trebalo da bude bolji u ovoj godini. Koje su ključne reforme koje očekuju Srbiju, kakve je efekte dala mera zabrane zapošljavanja, kada se može očekivati poboljšanje standarda, neka su od pitanja za profesora Milojka Arsića sa Ekonomskog fakulteta.

Glavni adut srpske privrede moglo bi u narednim godinama da postane rudarstvo, ako se na nekoj od 127 lokacija u Srbiji, gde međunarodne kompanije istražuju, pronadju nove, značajne količine - zlata, srebra, bakra, litijuma, ocenjuju stručnjaci. U "rudarskoj groznici" u Srbiji učestvuje više od 50 kompanija, od kojih je polovina sa stranim kapitalom. Dolaze iz Kanade, Velike Britanije, Kine......Da li rudarstvo može biti karta na koju će se igrati u narednim godinama, pa i decenijama istraživala je Nataša Aćimović.

Posle decenija smene na vlasti generala i pripadnika dve političke dinastije, novi premijer Pakistana je Imran Kan. Reč je o jednom od najboljih igrača kriketa u istoriji, Oksfordski je djak, veliki patriota i,kako se sam deklariše-iskreni borac protiv korupcije i političke nestabilnosti u svojoj domovini, koga ujedno prati glas da je miljenik žena. O nacionalnom heroju koji je bez ikakvog političkog iskustva preuzeo vlast u turbulentnom Pakistanu, njegovim političkim ambicijama, ali i vrlo kontroverznim detaljima iz privatnog života čućete u rubrici Jelene Vidić „Pogled na svet".

Šta je istina, a šta su mitovi i zablude o pravilnoj ishrani. Kako naći pravu meru i rešiti dileme u vezi sa "zdravom hranom" u vremenu kada smo svakodnevno zatrpani potpuno različitim informacijama na tu temu. Gošća Mirjana Pešić, profesorka Poljoprivrednog fakulteta.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво