Novosti dana

Srbija je postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i jasno je da nastavlja put reformi, zaključeno je na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa delegacijom misije Međunarodnog monetarnog fonda. Šef misije Džejms Rouf istakao je da je Srbija ostvarila dobre fiskalne rezultate i da u 2019-oj očekuje privredni rast između 3 i po i 4 odsto. Vučić je zahvalio Roufu na posvećenosti i podršci koju je pružio našoj zemlji u procesu reformi. Saglasili su se da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke, reformama poreske administracije, sistemu plata u državnoj upravi i unapređenju poreske politike.

Kinezi večeras dočekuju Novu godinu. Počinje vladavina Svinje, koja donosi napredak, sreću i velike mogućnosti. Prvog dana nove godine počinje Prolećni festival. Za milione Kineza praznik je prilika za porodična okupljanja i darivanja, pa su velike gužve na aerodromima, stanicama, u prodavnicama. Predsednik Si Djinping uz čestitke kineskom narodu i svim etničkim grupama, ističe odgovornost države da stalno poboljšava dobrobit naroda i održava dugotrajan razvoj privrede.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, policija je privela dvojicu mladića za koje se sumnja da su u subotu nosila improvizovana vešala na protestu "jedan od pet miliona". Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo rasne i druge diskirimnacije, rekla je portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Svetski je Dan borbe protiv raka. U svetu je prošle godine obolelo 18 miliona ljudi, a umrlo je više od 9 i po miliona. Radio Televizija Srbije je pre godinu dana pokrenula Nacionalnu kampanju Rak je izlečiv - ciljevi su bolja prevencija,  dijagnostika i lečenje. Kampanju vodimo uz podršku ministarstva zdravlja, i drugih prijatelja kampanje, važan partner je i Institut za javno zdravlje Batut.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Marica Serdar

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи