Novosti dana

Prištinska skupština usvojila je noćas Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom. Usvojen je i budžet, kao i nacrt statuta kombinata Trepča, a koji se odnosi na opštu organizaciju Trepče kao akcionarskog društva. Povodom najnovijih odluka Prištine o promeni Statuta Trepče, reagovala je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Prema rečima direktora Kancelarije Marka Đurića, na delu je nastavak otimanja i pljačke naše Trepče iz 2016-te godine kome smo se, podseća, tada suprotstavili. Usvajanje statuta rudarskog kombinata "Trepča" predstavlja dalji korak u nizu pravnog nasilja koje sprovodi Priština, izjavio je generalni direktor "Trepča sever" Jovan Dimkić. Upozorio je da su u odnosu na to, takse "malo dete", jer ovo, kaže, može da ima daleko veće negativne posledice od taksa. Dimkić je rekao da Statut Trepče od početka ima krajnje negativan predznak da se radi o političkom aktu koji je usmeren pre svega ka otimanju državne imovine Srbije.

Vašington je informisao Moskvu pisanim putem o uslovima za ponovno pokretanje pregovora o Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa, javlja Tas pozivajući se na neimenovanog zvaničnika iz Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće. Isti američki zvaničnik je rekao i da će "samo potpuno i proverljivo uništenje ruskih raketa i opreme koja uz njih ide, biti rešenje za rusko kršenje Sporazuma".

Meksički reditelj Alfonso Kuaron najbolji je reditelj po izboru Američkog udruženja reditelja, javlja Rojters. On je na ceremoniji u Los Anđelesu nagrađen od esnafskog udruženja za svoj poluautobiografski crno-beli film "Roma" o sluškinji u jednoj porodici u Meksiko Sitiju 1970-ih godina, čime je potvrdio svoj status glavnog kandidata za novog Oskara. "Roma", koja je već dobila najveće pohvale kritičara, ima 10 nominacija za Oskara, uključujući i one za najbolji film i za režiju.

U 18-om kolu ABA lige, od 17 časova, košarkaši Mege dočekuju Zadar, a od 19 Krka će ugostiti EF-EM-PE.

Urednik - Miroslav Vojvodić

Urednik - vesti Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво