Novosti dana

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je na svom nalogu na Fejsbuku da je razrešio dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala. Srpska lista saopštava da je Rikalo smenjen jer njeni članovi ne pristaju na gaženje prava Srba. Očekuje se da za novog ministra bude imenovan Boban Stanković iz Samostalne liberalne stranke, ali još nema zvanične potvrde.

Kosovska skupština raspravlja o budžetu, da ne bi došlo do blokade finansija. Iz stranke Ramuša Haradinaja kažu da imaju dovoljan broj glasova poslanika da izglasaju budžet. Na sednici će se raspravljati i o "Trepči".

Sjedinjene Američke Države danas obustavljaju primenu tri decenije starog Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa. Optužuju Rusiju za njegovo kršenje, a Donald Tramp predlaže novi sporazum. Iz Brisela upozoravaju da se time narušava bezbednost u svetu i da Evropa neće biti poligon za sukob super sila. 

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je, objavljujući odluku o obustavi primene Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, da Rusija neće postaviti rakete u Evropi sve dok SAD na evropskom tlu ne postave sopstvene rakete. 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво