Vreme sporta i razonode

Posle velikog uspeha koji je postigla pesmama "Zauvek" i "Cafe", Lena Kovačević je snimila novu pesmu."Dubine" je naziv nove numere kojom je, ponovo, uspela da donese novine na domaću muzičku scenu. U pitanju je emotivna balada, karakterističnog zvuka, danas je prvi put slušamo na našem programu i s Lenom pričamo o nekim lepim, finim detaljima iz njene karijere. Sledi i video spot za ovu numeru, ne treba ni sumnjati da će sva čula uživati.

Marta prošle godine u Novom Sadu Aleksandar Inđić postao je prvak Srbije u šahu. Ovaj mladić iz Beograda, naravno velemajstor, od tada gotovo da ne zna za predah. Rado je viđen na turnirima širom sveta- učestvovao je na    "Sitges Open"-u Španiji, Evropskom klupskom kupu u Grčkoj, prvenstvu sveta u "rapidu"i "cugeru"- neki su bili više, neki manje uspešni, ali na ceni je i mnogi vole da ga vide u svojim sredinama. Kod nas dolazi direktno sa Gibraltara, na radost brojnih ljubitelja drevne igre.  

Karate ima budućnost kao malo koji sport. Inače trofejna disciplina, svakodnevno izbacuje nove asove i one pred kojima će se klanjati sportska Evropa. Jedna od takvih je naša današnja gošća Andrijana Vasović. Prošlog vikenda osvojila je bronzanu medalju na turniru K1 Premijer lige u Parizu, koji se bodovao za olimpijsku rang listu. Mlada srpska karatistkinja, članica Studentskog grada, prvakinja je Balkana, bronzana na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, a o ostalim osvojenim medaljama i trofejima pričaće pred našim mikrofonom. Ima ogromnu želju da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a mi da je danas fino ugostimo.

Dolazi nam u goste i Nenad Peruničić, trener rukometnog kluba Crvena zvezda i reprezentacije Srbije. Gde drugi neće da podmetnu ruku- on će glavu, takav je. Dokazao je to još jednom, preuzimajući kormilo nacionalnog tima uoči Svetskog prvenstva, gde se naši momci definitivno nisu proslavili, ali se od selektora nije čula nijedna loša reč na njihov račun. Poznat je i po nadimku Terminator, koga je - u igračko vreme- dobio zahvaljujući korpulenciji, razornom šutu i agresivnoj igri u napadu. Fajter je i danas, u svakom pogledu, na sportskom planu i u privatnom životu.  

Najpoznatiji rege sastav na našim prostorima, "Del Arno Bend", posle više od decenije, 25. januara objavio je novi album, pod nazivom „Ako ne znaš šta da radišˮ. Bend će tim povodom održati i veliki beogradski koncert u Domu omladine 9. februara i svojoj publici prirediti jedan  muzički događaj za pamćenje. Dolazi nam u studio Jovan Matić, uvek raspoležen za lepe muzičke i tople ljudske priče.  

Pridružiće nam se u studiju i Aleksandar Arežina iz producentske kuće `Long Plej`. Najpre ćemo čuti utiske sa koncerta `Korni grupe`, prvog koga su pod ovim imenom održali Kornelije Kovač, Josip Boček i njihovi drugari, u Centru `Sava`. Arežina će nam saopštiti i najnovije detalje u vezi gostovanja čuvene rok grupe `Juraja Hip`, koja nam ponovo stiže 5. februara. Sviraće neke od numera sa svog novog albuma "Living the dream", ali i i dobro poznate pesme kojima su `razarali` rokenrol svet još davnih sedamdesetih godina prošlog veka.

Tokom emisije predstavljamo i košarkaški klub `Pobednik 011`, koji je akcenat u radu stavio na proizvodnju bisera ovog sporta, nekih novih klinaca koji će puniti dvorane, kao i njihove opšte i zdravstvene kulture. Ova sportska družina ima generacije kadeta, pionira, mlađih pionira i početnika. Sa nama će biti Dragan Šuković, diplomirani košarkaški trener, kao i  Goran Šobotović, direktor OŠ `Radoje Domanović`, u kojoj `Pobednik 011` organizuje akciju besplatnih treninga za decu za vreme raspusta.  

Kao emisija koja, pored sporta, tretira i dešavanja iz javnog, kulturnog i umetničkog života, i danas emitujemo seriju zvučnih medaljona, priloga iz raznih sfera sveta koji nas okružuje. Sutra u podne u `Kombank dvorani` održava se besplatan koncert za decu, pod nazivom `Čudesan svet muzike`. Više detalja o ovom magičnom putovanju kroz svet nota izneće nam dirigent Stanko Jovanović. Institut za umetničku igru organizovaće intenzivne časove klasičnog baleta tokom raspusta osnovnih i srednjih baletskih škola, koje će voditi Balet majstor Bahram M. Juldašev. `Odvijanje svitka- književna kritika o pesništvu Milice Jeftimijević Lilić`- jedna je od knjiga koje su ugledale svetlost dana i pobudile pažnju. U Beogradskoj filharmoniji uveliko pripremaju nove koncerte za bebe. Programi u trajanju od oko 30 minuta, prilagođeni su deci uzrasta od 0 do 24 meseca, a poseta ovim koncertima predstavlja sjajno iskustvo ne samo za mališane, već i za roditelje. U izdanju `Službenog glasnika`, pojavila se knjiga `Kina u Evropi`. U njoj se razmatra i opisuje odnos NR Kine s evropskim državama, od njenog osnivanja, 1949, do danas,a našim slušaocima o tome govori autorka Sanja Arežina. 

Prva samostalna izložba Milice Lojović, pod nazivom `Pod pritiskom` biće otvorena u utorak u Galeriji Kolarčeve zadužbine .`Festival ljubavi` održava se u `srpskoj Atini`, u Novom Sadu. Beležimo i `Kobasicijade` u Šidu i Bačkoj Palanci. Beograd je u 2019. godini dobio još jedan filmski festival- `DOK #1` je novi festival dokumentarnog filma koji će upotpuniti filmsku scenu svojim programom. Izložba radova od papirne pulpe, autorke Aleksandre Rakonjac, pod nazivom `Svetlucanje u nama`, postavljena je preksinoć u `Galeriji 73` na Banovom brdu. Na izložbi koja će biti otvorena 7. februara u galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće predstavljeno dvadesetak radova Matije Rajkovića. Beogradski rok bend `Witch 1` večeras izvodi seriju velikih svetskih rok i pop hitova. Kutija je poslužila kao tema za jednu interesantnu izložbu u Maloj galeriji ULUPUDS-a. U Kulturnom centru Beograda u toku je performans `Prodavnica praznine`, Jusufa Hadžifejzovića. Iz bogatog programa Kulturnog centra Zrenjanina za narednu sedmicu izdvojili smo baletsku predstavu `Lepotica i zver`, kao i otvaranje izložbe slika Danijela Babića.

Još dva dana u KC Čukarica otvorena je izložba fotografija pod nazivom `Od linije do forme`, autora Matije Jevtića. U muzičkoj kući `Metropolis`, svakog vikenda nova dešavanja- sinoć je nastupao Nemanja Kojić Koyot, večeras sledi nova zvučna poslastica. U Domu omladine Beograda održavaju se tematske večeri, na kojima se govori o najboljim albumima 20. veka. Poznati kritičari donose svoje omiljene ploče i diskutuju o njima. U ponedeljak, u ulozi moderatora biće Moma Rajin i Žikica Simić. Najavljujemo i manifestaciju „Svadbena magija", koja promoviše delatnosti vezane za organizaciju venčanja i drugih svečanosti. Naš sagovornik je i fudbalski trener Aleksandar Janjić, koji se upravo vratio iz Londona, posetu Engleskoj iskoristio je za uživanje i fudbalsko usavršavanje.  

I ove subote gastronomskim užitkom obradovaće nas vitez kulinarstva Milijan Stojanić, stiže još jedan predlog jelovnika za nedeljni ručak, Dom omladine Beograda, `Akademija 28` i Kulturni centar Čukarica podeliće ulaznice za fina kulturna dešavanja našim redovnim slušaocima. Uz sve to, muzička ponuda satkana od aktuelnih hitova, ali i onih iz osamdesetih godina prošlog stoleća, refreni koji uvek miluju dušu.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво