Novosti dana

Protest Srba "Protiv aneksije Severne Kosovske Mitrovice" održan je ispred zgrade Evropske unije i Euleksa u severnom delu grada . Okupljeni Srbi iz svih delova južne pokrajine poručili su da to neće dozvoliti i da će se boriti svim legitimnim sredstvima. Direktor zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, Milan Ivanović, naveo je da je u proteklih 20 godina bilo više od hiljadu protesta zbog albanskog nasilja, posebno u poslednja tri meseca zbog antisrpskih taksa, a sada i pokušaja aneksije Severne Mitrovice.

Predsednik Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenili su da je poseta predsednika Vladimira Putina Beogradu bila veoma uspešna i od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja. Oni su razmotrili rezultate posete, koja je, kaže Čepurin, ostavila trag u zajedničkoj istoriji, kao i konkretne korake za realizaciju dogovora i sporazuma potpisanih u Beogradu. Bilo je reči i o situaciji u regionu, posebno o dijalogu Beograda i Prištine.

Na predstavljanju Sive knjige Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, premijerka Ana Brnabić je rekla da će Vlada nastaviti da se bori protiv sive ekonomije, za fer tržište, bolji život građana i transformaciju ekonomije i društva. Ona je ukazala da je NALED odigrao ključnu ulogu u reformama sistema elektronske prijave sezonskih radnika, prijave imovine i oslobađanju poreza i doprinosa mladih preduzetnika.

Niška policija uhapsila je vozača automobila "škoda superb" D. S. iz Rakovice, koji je učestvovao u jučerašnjem teškom udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojem je jedna osoba poginula, a pet je povređeno, potvrđeno je RTS-u u Osnovnom javnom tužilaštvu. D. S. je "škodom" vozio direktora Koridora Srbije Zorana Babića, kada je, verovatno zbog magle, ušao u pogrešan kanal za naplatu putarine i naleteo na "opel" u kojem je stradala putnica S. G. iz Debelice kod Knjaževca. Babićevom vozaču određeno je zadržavanje do 48 sati.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи