Читај ми!

Momčilo Mošo Odalović

Momčilo Mošo Odalović kaže: deca su moji ljudi! Zato i piše za njih, a i njegova biografija tako počinje - srpski pesnik za decu i mlade.

Naš današnji Kojekuda gost je rođen u Starom Grackom, kod Lipljana na Kosovu i Metohiji. Osnovnu školu je učio u zavičaju, gimnaziju u Kosovskoj Mitrovici, a srpskohrvatski jezik studirao u Prištini, gde je dugi niz godina radio kao novinar u listu „Jedinstvo". Uređivao je i „Đurđevak", ćirilično glasilo za osnovce. Svoj rodni kraj morao je da napusti, kao i mnogi Srbi, i od 1994. godine živi u Smederevu. Dobitnik je naših najvećih književnih nagrada.

U njegovom dvorištu drveću je nadenuo imena, vrapcima obezbeđuje svakodnevne obroke, a u kući je svoje umetničke darove pretočio u, kako ih on zove, zidanice ( reljefne slike), u izrezbarene stolice, u male i velike skulpture. Divota jedna.


Priču zabeležile Elizabeta Arsenović i Mirjana Nikić.

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво