Zabavnik

Sujeverja su deo kulture i tradicije svakog naroda, koja skoro nesvesno upoznajemo i prihvatamo. Razlikuju se od naroda do naroda i rekli bismo da su prilično maštovita, a naročito je zanimljivo znati i kako su nastala.

Ukoliko ikada vidite svraku u Velikoj Britaniji, potrudite se da joj se obratite sa poštovanjem: „Dobar dan, gospođo Svraka. Kako vam je gospodin muž danas?" Ako zaboravite da je pozdravite, pratiće vas loša sreća celog dana...  U Rusiji izbegavajte da se vraćate kući ako ste zaboravili nešto. A ako je nešto baš bitno, nemojte da zviždite u kući ili ćete izgubiti sav novac... U Francuskoj postoji izreka: pauk ujutro- nesreća. I druge životinje mogu da donesu lošu sreću. Ukoliko vas ptica pogleda kroz prozor desiće se nešto loše...

Frida Kalo i Dijego Rivera su najveći ljubavni umetnički par Latinske Amerike. Zvali su ih "slon i golubica", iako se oni ni najmanje nisu osvrtali na ono što se o njima priča. 

Ona je bila mlada, niska, crnomanjasta, sastavljenih gustih obrva i jakih nausnica, talentovana, bolesna i vrlo nesrećna. On je bio zreo muškarac, ogroman, s velikim šakama i stomakom, talentovan, zdrav i srećan.

On priznati slikar, ona potpuno nepoznata. Bio je veliki zavodnik, a ona jako ljubomorna. Kad su se 1929. venčali, imala je 22 godine, a on 42, i ova razlika u godinama smetala je svima osim njima. Njoj je s njim bio prvi brak, njemu treći.

Volela ga je do smrti, a on nikad nije prestao da je vara.

U današnju Zabavnikovu muzičku kutijicu smo spakovali neke vremešne rokere kojima mnogo mlađi muškarci mogu da zavide na izgledu. Otkrićemo kako neki od njih održavaju formu i dobar izgled!

Urednik i voditelj: Milena Šiškin

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи