Novosti dana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku SAD Donaldu Trampu u kome mu je zatražio podršku za pronalaženje trajnog i održivog rešenje za Kosovo i Metohiju i pozvao ga da poseti Srbiju. Vučić je Trampu zahvalio na podršci koju SAD pružaju Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci naporima za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o regionalnim pitanjima, odnosima Beograda i Prištine, uz stavljanje akcenta na ekonomsku saradnju i infrastrukturno povezivanje. Aleksandar Vučić je istakao da je trgovinska razmena Srbije i BiH u 2018. dostigla vrhunac od milijardu i skoro 900 miliona evra.

Jedna osoba je poginula, a pet ljudi je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Doljevca. Među povređenima je i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić. Jutros oko 8 sati i 30 minuta, na naplatnoj rampi kod Doljevca sudarila su se tri automobila. Jedna žena je poginula na licu mesta. Povređeni su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu. Kako saznajemo, Babić ima prelom butne kosti, stabilno je i nije životno ugrožen. Kasnije će iz Kliničkog centra Niš najverovatnije biti prebačen u Beograd.

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ostaje čvrsto pri stavu da takse uvećane 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti ukinute. On ne isključuje ni mogućnost raspada vladajuće koalicije. Posle niza sastanaka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i liderima stranaka vladajuće koalicije, i zahteva Vašingtona da Priština ukine takse, Haradinaj je ponovio da je to, kako je rekao, "suverena odluka vlade Kosova".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručio je u severnom delu Kosovske Mitrovice ključeve od 24 stana, koja su izgrađena sredstvima Vlade Srbije. Stanovi su namenjeni mladim bračnim parovima i porodicama interno raseljenih lica. Đurić je poručio da će država nastaviti sa stambenom izgradnjom dok svaka srpska porodica na Kosmetu ne bude imala krov nad glavom.

U nekoliko američkih saveznih država je zbog veoma hladnog vremena umrlo najmanje 12-oro ljudi. Zbog rekordno niskih temperatura i najavljenih i minus 50 stepeni, vanredno stanje proglašeno je u pet američkih država. Naučnici tako niske temperature obrazlažu meteorološkim fenomenom zvanim "polarni vorteks''.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво