Talasanje - Šetnja

Jedno od novijih istraživanja pokazalo je da je od 40 evropskih zemalja Srbija na 12-om mestu po učestalosti oboljevanja od malignih bolesti, ali na drugom po smrtnosti. Ta porazna statistika u velikoj meri može da se promeni boljom prevencijom. U Srbiji se već nekoliko godina organizuju skrining pregledi za tri najčešća oblika maligniteta, ali je odziv mali. Novi Zakon o zdravstvenom osiguranju predviđa da, ubuduće, onaj ko se ne odazove na preventivni pregled, plaća trećinu lečenja. O tome, ali i drugim novinama koje ovaj propis donosi razgovaraćemo sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja, Berislavom Vekićem.

Među vodećim uzrocima najtežih oboljenja je pušenje. Povodom Nacionalnog dana borbe protiv pušenja govorimo o tome šta sve treba uraditi kako bismo se oslobodili te loše navike, zaštitili sve one koji su nevoljno izloženi duvanskom dimu i da li je moguće primeniti preporuku SZO o potpunoj zabrani pušenja u svim prostorima.

Vlasnici oružja imali su obavezu da do početka marta zamene oružne listove. Odziv je bio prilično skroman jer su, zbog velikih nameta, mnogi  razmišljali da svoje oružje prodaju. Ovih dana u Skupštinsku proceduru ušao je predlog da se rok za tu proceduru produži za godinu dana - i to je jedna od tema Magazina.

Čućete segmente nove emisije KOJEKUDA, a Bata Kovač nam najavljuje povratnički koncert Korni grupe.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво