Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić domaćin je slovenačkom predsedniku Borutu Pahoru koji je u zvaničnoj poseti Srbiji. Dva predsednika razgovarala su o poboljšanju bilateralnih političkih odnosa, sveobuhvatnoj saradnji dve zemlje i evrointegracijama Srbije. Gostu iz Ljubljane u čast zakazana je i posebna sednica Skupštine Srbije, a održava se i biznis forum, u kojem učestvuju predstavnici 400 kompanija dve države, najviše iz IT sektora i turizma.

Premijerka Ana Brnabić je u radnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama. U Kolumbusu će se sastati sa guvernerom Ohaja i komandantom Nacionalne garde Ohaja. Razgovaraće i sa kongresmenom Stivom Stajversom, kopredsedavajućim srpskog kokusa u američkom Kongresu. Tokom posete Atlanti, premijerka će obići kompaniju EN-SI-AR, jednu od vodećih američkih tehnoloških korporacija koja posluje i u našoj zemlji.

U Jasenovik se svojim kućama vraćaju gađani pošto je ukinuta naredba za evakuaciju. Sa nasipa pored pruge pomerena je i druga prevrnuta cisterna puna amonijaka koji će na licu mesta biti pretočen u drugu cisternu. Danas će biti poznato kada će se pretakanje obaviti a nadležni kažu da najverovatnije neće biti potrebna nova evakuacija stanovništva.

Na Vojnomedicinskoj akademiji puštena je u rad savremena magnetna rezonanca. Trenutno na pregled čeka više od hiljadu pripadnika Vojske, kažu u Ministastvu odbrane, i najavljuju nova ulaganja u vojno zdravstvo.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво