Talasanje - Šetnja

Dan je zaštite podataka o ličnosti. Obeležava se svake godine 28. januara, jer je tog datuma 1981, otvorena za potpis Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, prvi pravno obavezujući međunarodni ugovor u ovoj oblasti. Dan zaštite podataka o ličnosti kod nas se obeležava u cilju podizanja svesti najšire javnosti o značaju zaštite podataka o ličnosti.

Zašto je bitna zaštita ove grupe izuzetno osetljivih podataka? Koliko kao pojedinci i društvo vodimo računa o tome? U kojim sve situacijama građani ostavljaju svoje podatke, a ne bi trebalo? Gost: Gost: Zlatko Petrović, pomoćnik generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Zbog velikog broja kotlarnica i individualnih ložišta, vazduh koji udišemo zimi je često vrlo zagađen. Kakav vazduh udišemo? Koji delovi Srbije su najugroženiji? Šta se sve čini da bi se smanjilo zagađenje vazduha? Pitamo Milenka Jovanovića, načelnika Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine.

Povodom dolaska državno-privredne delegacije Slovenije u Beograd, Sandra Cvijanović je razgovarala sa Jelenom Jovanović iz Privredne Komore Srbije.

Autor Tanja Zeljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво