Nedeljom za selo

Sneg koji od četvrtka sa manjim prekidima pada u Srbiji ide na ruku ratarima koji gaje pšenicu. Zbog nepovoljnih uslova u vreme setve biljke te žitarice još su fizički slabe, pa ih beli pokrivač štiti od izmrzavanja. Padavine za sada uglavnom nisu problem ni našim voćarima.

Prvih osam poljoprivrednika koji su prošle godine konkurisali za podsticaje iz IPARD fondova Evropske unije dobilo je rešenja o isplati novca. Za 2019 - u planirano je da se iz tog izvora preko četiri javna poziva našim stočarima, voćarima i ratarima ponudi još 80 miliona evra.  

Poljoprivrednike u Srbiji ove godine čekaju izmenjena pravila o registraciji gazdinstava, ali i Zakon o zapošljavanju sezonske radne snage. Rekli su nam da su protiv novih administrativnih obaveza. Po njihovom tumačenju to su dodatni troškovi koji će im umanjiti skromne prihode od poljoprivredne proizvodnje.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj Ivan Jovanović.

Radio Beograd 1, nedelja 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се