Večeras zajedno

Večeras smo u znaku predstojeće proslave Dana Svetog Save 27.januara u dijaspori i regionu.

Sveti Sava, rođen kao Rastko Nemanjić, je raški plemić, svetogorski monah, iguman manastira Studenica, prosvetitelj, književnik, diplomata i prvi arhiepiskop autokefalne Srpske pravoslavne crkve.

Naši sagovornici su dobitnici Blagodarja, priznanja koje je juče , kao i svake godine o Savindanu, dodelilo Udruženje književnika Srbije: Srđan Mijalković iz Beča, predsednik SKPD Prosvjeta Austrija, Ljubinka Perinac Stankov ,pesnikinja iz Temišvara, glavna i odgovorna urednica jedinog srpskog nedeljnika u Rumuniji- Naša reč i Milica Bakrač, srpska pesnikinja iz Nikšića.

O proslavi Savindana u Crnoj Gori govoriće Novica Đurić, predsednik Udruženja književnika Crne Gore, a o proslavi u Makedoniji- Gordana Jović- Stojkovska, predsednica zajednice Srba u Makedoniji.

Objavljujemo esej Miodraga Novakovića- Srpska slava Sveti Sava ,a u okviru saradnje sa emisijom Naši u svetu, Radio Novog Sada , razgovor sa Stanetom Ribičem, predsednikom Udruženja Srba u Slovačkoj.

U rubrici Priča iz zavičaja Božidar Mandić govoriće o Akademiji posvećenoj Vladeti Jerotiću koja je održana prošle subote u Beogradu.

Autor: Zorana Bokan.

e-mail:veceras.zajedno@rts.rs

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво