Novosti dana

U većem delu zemlje sneg je prestao, temeprature su oko nule. Prema podacima Auto moto Saveza Srbije, svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, putevi se čiste, ali na njima ima snega, na kolovozu do 5 centimetra, pa je obavezna i upotreba lanaca.

Predsednik Aleksandar Vučić nastavlja učešće na svetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švajcarskoj. Predsednik  Srbije razgovarao je juče s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o Kosmetu, očuvanju mira i stabilnosti u regionu, bilateralnim odnosima i evrointegracijama. On je rekao da je nemačka kancelarka ponovila protivljenje taksama koje je Priština uvela za robu iz centralne Srbije. Vučić je u Davosu razgovarao i sa evropskim komesarom Johanesom Hanom o kvotama na uvoz čelika i zahvalio Žan-Klodu Junkeru na pisanim garancijama da te mere neće imati značajan uticaj na Srbiju.  

Na pomolu je nova kriza na relaciji Sarajevo - Banjaluka. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sazavo je u Banjaluci sastanak s predsednicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske povodom najave Stranke Demokratske akcije da će inicirati preispitivanje naziva Republike Srpske.  Sastanak je zakazan za 15 časova. Oglasio se i visoki međunarodni predstavnik Valentnin Incko. 

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво