Novosti dana

Republika Palau će do postizanja konačnog rešenja u dijalogu Beograda i Prištine suspendovati sve prethodne odluke ili izjave u vezi sa statusom Kosova i Metohije, rekao je predsednik te zemlje Tomi Remenges. Tokom posete Beogradu i razgovora sa srpskim državnim vrhom, Remenges je najavio razvoj bilateralnih odnosa. Srpski zvaničnici poručuju da će se u budućnosti više raditi na saradnji sa pacifičkim državama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da nije optimista kada je reč o postizanju konačnog rešenja za Kosovo, ali je, kako ističe, spreman za teške odluke, koje moraju da budu kompromisne. Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je rekao da ne može ni da potvrdi, ni da odbaci mogućnost da oni budu održani, dodajući da će to zavisiti od mnogih drugih stvari koje su u vezi sa budućnošću Srbije.

Navršava se dva meseca od kada je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije. Za to vreme plasman srpske robe na Kosovu i Metohiji bio je simboličan. Procenjuje se da  zbog toga srpska privreda gubi čak milion evra dnevno. U međuvremenu, u Prištini ne odustaju od svoje odluke, iako i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države sve intenzivnije traže ukidanje takse. Poslanik Srpske liste Slavko Simić očekuje još snažniji pritisak međunarodne zajednice, jer bez takvog pritiska Priština neće ukinuti takse, a onda neće biti ni nastavka dijaloga.

Najnoviji podaci pokazuju da se Srbija nalazi na petom mestu u Evropi po obolevanju i smrtnosti od raka grlića materice, i zato je Institut za javno zdravlje Srbije „Batut" pokrenuo akciju pod sloganom "Rano otkrivanje može sprečiti rak grlića materice". U evropskoj nedelji posvećenoj prevenciji ove bolesti, svim ženama je ponovo upućen apel da odvoje jedan dan u toku godine i odu na pregled koji spasava život.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво