Novosti dana

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je raspravu o Kosovu i Metohiji na dnevni red sednice koja bi trebalo da bude održana 7-og februara, bez obzira što su Sjedinjene Države i Velika Britanija bile žestoko protiv, izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić. Ministar je podsetio da ta država nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.Iako je ranije najavio da će sutra još jedna država povući priznanje takozvane nezavisnosti Kosova, Dačić nije želeo da potvrdi navode medija da je to Republika Palau.

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju viza za ulazak u našu zemlju za državljane Federacije Sveti Kits i Nevis i Republike Palau. U odluci, koju je potpisala premijerka Ana Brnabić, navodi se da državljani te dve ostrvske zemlje, jedne pacifičke, a druge karipske, mogu da uđu u Srbiju, borave u njoj, ili samo budu u tranzitu do 90 ili 180 dana u skladu sa Zakonom o strancima. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Priština formiranjem
takozvane Vojske Kosova poslala poruku da se sprema za nekakav sukob,
koji Srbija ne želi. Srbi nikada ne treba da budu deo te formacije,
rekao je Vulin gostujući u našoj emisiji „Sedmica". Velika Albanija se pravi pred našim očima, cela Evropa ćuti. Ni jedne jedine reči. Možete samo zamisliti kako bi neko reagovao kad bi neko uSrbiji počeo da govori na taj način. Šta bi nam se desilo i kakve bismo
pretnje vrlo, vrlo brzo dobili i šta bi nam se u krajnjoj liniji, ne samo pretenje i šta bi nam se desilo. Igranje sa velikom Albanijom je jako opasno. Već je uznemirala ceo Balkan, a može da uradi i mnogo mnogo gore stvari. Hajde da mi Balkanci, prvo mi, mi kojićemo tu živeti danas i sutra, na koje se ta velika Albanija odnosi, da prvo mi kažemo šta mislimo. Zato me više ćutanje Evrope brine što ćute zemlje koje su evidentno na putu stvaranja velike Albanije i koje se pripremaju da postanu hrana za stvaranje velike Albanije, rekao je, između ostalog, ministar odbrane.

Subotička sinagoga, jedan od najlepših jevrejskih sakralnih objekata u Evropi i druga po veličini posle budimpeštanske, otvorena je za turističke obilaske. Posetioci će svakodnevno moći da se upoznaju sa istorijom arhitektonskog bisera mađarske varijante secesije koji je posle 115 godina od izgradnje, ponovo otvoren za vernike, građane i turiste. Obnova je trajala gotovo četiri decenije, a u poslednjih nekoliko godina, zajedničkim sredstvima Srbije i Mađarske u potpunosti je rekostruisana spolja i iznutra.

Urednik i voditelj - Miroslav Vojvodić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво