Talasanje - Šetnja

U želji da pomogne ženama u prihvatnim kampovima za migrante Crveni krst Beograda, sa partnerskim organizacijama u Šidu i Kikindi i uz pomoć donatora, osmislio je projekat pod nazivom “Osnaživanje žena migranata“. Migrantkinje starije od 16 godina mogle su tokom 10 meseci, po sopstvenoj volji da pohađaju kurseve prve pomoći i zdravstvene zaštite, engleskog , nemačkog ili srpskog jezika, da nauče neki od ponuđenih zanata, upoznaju kulturu zemlje u kojoj borave ali i da slikaju, vajaju ili na neki drugi način pokažu svoje umetničke talente. Ovu priču zabeležila je Svetlana Mladenović.

U sklopu programa „Gradovi u fokusu", na konkursu Ministarstva kulture i informisanja gradu Valjevu su odobrena sredstva za projekat „Tragom velikana" kojima je nedavno kupljeno pet slika, kapitalnih dela za ovdašnju Modernu galeriju. Reč je o platnima koja, prema rečima Vojislava Jovanovića, direktora Moderne galerije Valjevo, imaju status nacionalnog umetničkog blaga i biće deo buduće zbirke koja će u narednom periodu biti predstavljena javnosti u novom, za nju posebno pripremanom prostoru.

Svečana akademija posvećena akademiku Vladeti Jerotiću održana je na Bogojavljenje 19. januara u Kombank dvorani, u organizaciji "Agape produkcije". O njemu su govorili naši poznati umetnici, profesori, sveštenici, koji su ujedno poznavaoci i poštovaoci lika i dela Vladete Jerotića. O tome, i o svojim sećanjima na istaknutog srpskog neuropsihijatra i književnika, razgovaramo sa Aleksandrom Gajšekom, koji je domaćin ove Akademije.

Pre nekoliko meseci pažnju javnosti privukla je vest da je na prvom odbojkaškom treningu iznenada preminula devojčica koja se više godina aktivno bavila plivanjem. U razgovoru sa dr Nenadom Dikićem, specijalistom interne medicine i kardiologom, koleginica Biljana Šujdović pokušala je da sazna koliko se ozbiljno pristupa zdravstvenim pregledima i zdravlju dece koja se bave sportom.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво