Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na poseti Srbiji, posvećenom vremenu, poštovanju koje je pokazao prema našoj zemlji, ali i konkretnim sporazumima koji su tokom posete potpisani. Izdvojio je, kao od presudnog značaja, gasni sporazum sa Rusijom, izgradnju gasnog skladišta i gasnih elektrana. Predsednik je poručio da je od velikog značaja i sporazum o saradnji u razvoju železničkog saobraćaja, ali i vojna saradnja dve zemlje. "Mi smo u prethodnom periodu, i to je potvrđeno od strane Putina, naručili različite sisteme. Ove godine očekujemo sedam helikoptera – četiri Mi-35 i tri Mi-17", rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je poseta ruskog predsednika izuzetno politički i ekonomski važna, kao i činjenica da je predsednik Vučić dobio Orden Aleksandra Nevskog. Kako je navela, za nas je bilo važno da čujemo poruku Putina da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će prihvatiti svako rešenje prihvatljivo za našu zemlju. Ukazala je da poseta Putina ne može da smeta odnosima Srbije i Evropske unije jer, kaže premijerka, Brisel zna za tradicionalno dobre veze sa Ruskom Federacijom, kao što Moskva zna da je Srbiji prioriteni cilj članstvo u Uniji.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija imati najbržu prugu u ovom delu regiona,pa će se od Beograda do Budimpešte putovati 200 kilometara na sat. Ona je navela da je jučerašnji ugovor potpisan sa ruskom stranom vredan 230 miliona evra i da između ostalog obuhvata i izgradnju novog dispečerskog centra iz kojeg će se upravljati saobraćajem u celoj Srbiji. Deo sredstava je, kaže, namenjen za radove na izgradnji elektrotehničke infrastrukture na deonici Stara Pazova-Novi Sad i izradu projektno-tehničke dokumentacije za nastavak rekonstrukcije barske pruge.

Urednik i voditelj - Slobodan Petrović

Urednik vesti - Marica Serdar

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи