Talasanje - Šetnja

Početkom svake godine svodimo rezultate u prethodnoj. Turizam u Srbiji je pokazao rast a kako je bilo u Beogradu razgovaraćemo sa direktorom Turističke organizacije Beograda Miodragom Popovićem. Kako će Beograd nastupiti u ovoj godini na sajmovima i kakvi su sve planovi i očekivanja za naš grad u oblasti turizma?

U Artget galeriji u toku je izložba Vesne Pavlović, profesora fotografije na Univerzitetu u Nešvilu "Prozvodi socijalizma". Tema je slet kao fenomen vremena u kome smo odrasli zabeležen u Arhivama i sećanjima učesnika.

Urednik i voditelj prvog sata "Šetnje" je Dubravka Marković.

U drugom satu emisije vidimo vas na još jednu izložbu. Izložba "Nikola Tesla - srpski genijalni izumitelj - Edisonov rival", koja predstavlja najvažnije delove Teslinog života i njegove pronalaske i dostignuća, biće uskoro otvorena u Japanu, a nakon toga na Kipru i u Grčkoj. O značaju izložbe, aktivnostima Muzeja Nikole Tesle i ovom velikom naučniku razgovaramo sa kustoskinjom Ivanom Zorić.

Učenici Matematičke gimnazije su nas još jednom obradovali. Pre nekoliko dana, na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, fizike i inofrmatike u Almati osvojili su šest medalja. Upoznajemo Aleksandra Stanojčića, kome je pripala zlatna medalja iz fizike i Mladena Puzića, koji je dobio bronzanu medalju iz informatike.

Manastir Praskvica, iznad Svetog Stefana na Crnogorskom primorju, sagrađen je pre šest vekova. Na tom mestu su pre dva milenijuma apostoli Pavle i Tit propovedali i širili hrišćanstvo. Potom su, u srednjem veku, na ovim prostorima Nemanjići gradili svoje zadužbine. Čitava oblast od Budve do Sutomora se zove Paštrovići po čuvenom plemenu čiji su potomci poznati ktitori i čuvari pravoslavne duhovnosti.

Autor i voditelj je Tanja Zeljković.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи