Večeras zajedno

Gosti emisije biće Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar i Zoran Baćanović, načelnik opštine Borovo. Zajedničko veće opština (ZVO) osnovano je sa zadatkom da usklađuje interese srpske zajednice u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu, daje predloge prema institucijama vlasti, prati rad imenovanih i izabranih predstavnika srpske zajednice, brine o informativnoj i izdavačkoj delatnosti...

Formiranje ZVO je predviđeno članom 12 Erdutskog sporazuma kojim je dogovorena mirna reintegracija istočne Slavonije u sastav Hrvatske. Zajedničko veće čine predstavnici devet opština: Vukovar, Beli Manastir, Borovo, Erdut, Jagodnjak, Markušica, Negoslavci, Šodolovci i Trpinja.  Gosti emisije upoznaće nas sa trenutnim aktivnostima ZVO i problemima s kojima se suočava srpska zajednica.

Emisiju će muzički "živom svirkom" obojiti tamburaški orkestar "Dunavske zore" koji je svoj prvi nastup imao upravo u Beogradu, na 20. Evropskoj smotri srpskog folklora.

Članovi orkestra  aktivni su  u kulturnim društvima na području Vukovarsko-sremske i Osječko- baranjske županije, a večeras će, kako najavljuju, izvoditi pesme o Borovu, Sremu i Panoniji. Dobitnici su ovogodišnje Povelje Matice iseljenika i Srba u regionu za dostignuća u  oblasti muzike.

Urednica i voditeljka : Dragana Živojnović.

e-mail: veceras.zajedno @rts.rs

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво