Novosti dana

Fabrika "Aptiv Pakard", za proizvodnju elektroinstalacija za autoindustriju, otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu. Trenutno je zaposleno više od 400 radnika, a plan je da do kraja 2019. ta fabrika ima 1.100 zaposlenih. Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik i direktor segmenta za proizvodnju zadužen za region Evrope i Bliskog istoka Ulrih Ajhler i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Nove mere kaznene politike značajno će unaprediti rad i policije i javnih tužilaca, izjavio je za RTS direktor policije Vladimir Rebić. On je naveo podatak da je gotovo 60 odsto osuđenih dobilo uslovne kazne i istakao da će se to u narednom periodu promeniti. Rebić je dodao da će izmene Zakona obavezati sudije na poštovanje rokova i efikasnije vođenje krivičnih postupaka. Najavio je da će se izmene zakona naći u Skupštini tokom februara.

Dobitnik 65. NIN-ove nagrade za roman godine je Vladimir Tabašević za knjigu "Zabluda Svetog Sebastijana" u izdanju "Lagune". U najužem izboru za 65. NIN-ovu nagradu bili su i romani: "Prekasno" Branke Krilović, "Odustajanje" Jelene Lengold, "Uhvati zeca" Lane Bastašić, "Deseti život" Saše Savanović i "Beogradski trio" Gorana Markovića.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво