Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država preduzeti sistemske mere u borbi protiv kriminala i korpcije, pre svega kroz pooštravanje kaznene politike i najavio uvođenje drakonskih kazni za počinioce najtežih krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora. Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je održana u Beogradu, Vučić je objasnio da će kazne biti pooštrene za silovanje, pedofiliju, ubistva dece i trgovinu oružjem i narkoticima. Najavio je da će nove mere biti donete u roku od mesec dana.

Zbog velike količine snega vanredna situacija na snazi je u sedam opština - u Novoj Varoši, Lučanima, Raški, Ivanjici, Kraljevu, Arilju i Požegi. Glavni putni pravci su prohodni, ali je saobraćaj otežžan u brdskim krajevima. Iz Sektora za vanredne situacije poručuju da će za dva do tri dana, ako ne bude novog snega, sve vratiti u redovno stanje.

Američki Federalni istražni biro pokrenuo je istragu o predsedniku Donaldu Trampu, pošto je on otpustio tadašnjeg direktora Biroa Džejmsa Komija. Kontraobaveštajni istražitelji su tokom istrage radili na proceni da li je Tramp pretnja po nacionalnu bezbednost i da li je namerno radio sa Rusijom ili je došlo do "slučajnog" uticaja zvanične Moskve, saznaje "Njujork tajms". Bela kuća već je reagovala na tvrdnje izvora "Njujork tajmsa" i nazvala ih "apsurdnim".

U Beogradu je preminuo je Slavoljub Slava Đukić, novinar, urednik i publicista, čiji su tekstovi i dela ostavili neizbrisiv trag na domaćoj medijskoj i javnoj sceni. Novinarsku karijeru počeo je u Sportu 1949-te godine, potom je bio novinar Večernjih novosti, Borbe i Politike, gde je najveći deo radnog veka proveo kao komentator i hroničar. Sedamdesetih godina sarađivao je sa Kulturno-obrazovnim programom Televizije Beograd. Bio je i glavni urednik nedeljnika NIN. Dobio je više priznanja i nagrada za svoj novinarski rad. Mesto i vreme sahrane Slavoljuba Đukića biće naknadno objavljeni.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]