Novosti dana

Posle Nove Varoši, Lučana, Raške i Ivanjice, vanredna situacija zbog snega proglašena je u Arilju i Kraljevu, izjavio je načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić. Rekao je da je u ugroženim područjima evakuisano desetoro ljudi. Kaže da će pripadnici Sektora biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje. Marić je dodao da se u narednih 48 sati očekuje smanjenje padavina.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i  poručio da  će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvek biti snažan oslonac Republici Srpskoj. Vučić je istakao  da će Srbija, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Srpskoj, kao i zajednički rad na negovanju  kulturnih i duhovnih veza. Premijer Višković je rekao da jaka Srbija predstavlja snažan oslonac za Republiku Srpsku i očekuje novu zajedničku sednicu s Vladom Srbije.  Radovana Viškovića primila je i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je u Vojnotehničkom institutu prikazu naoružanja i vojne opreme koji su uvedeni u upotrebu Vojske Srbije ili su u završnoj fazi ispitivanja. Prikazu je prisustvovao i načelnik Generaštaba Milan Mojsilović. Prikazu je prisustvovao i načelnik Generaštaba Milan Mojsilović. Od naoružanja koje će vojska ubuduće koristiti prikazana su borbena vozila i sistemi "Oganj", "Miloš", raketa "Frenki", artiljerijski sistem "Nora", vozilo "Bovkiv" i tenk "Lazar". Predstavljen je i program naoružanja "hiljadu 500 plus", univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica "UPARS", razni tipovi radarskih stanica i kompleti zaštitne balističke opreme TE 18. Prikazani su i uređaji za ometanje eksplozivnih naprava, kao i razne vrste terenskih vozila.

Koalicija protiv Islamske države, predvođena Sjedinjenim Američkim Državama, počela je da se povlači iz Sirije, saopštio je portparol koalicije pukovnik Šon Rajan. Objasnio je da zbog operativne bezbednosti neće iznositi detalje o "vremenu, lokacijama ili kretanju vojnika".

Muška rukometna reprezentacija Srbije od 18 časova igra protiv Rusije prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu, koje se održava u Nemačkoj i Danskoj. Prenos meča je na drugom programu naše televizije.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво