Novosti dana

U većem delu zemlje sneg pada više od 12 sati i temperatura je ispod nule. Od posledica smrzavanja preminula je 78-godišnja žena iz Brančića, nedaleko od Prijepolja. Očekuju se veće snežne padavine, uz povećanje visine snega od 10 do 20 centimetara, pa je u većini krajeva na snazi narandžasti meteo alarm.

U Novoj Varoši preventivno je proglašena vanredna situacija, rekao je predsednik opštine Radoslav Vasiljević. On kaže da su morali to uraditi kako bi uključili tešku mehanizaciju u čišćenje. Sneg pravi veće probleme na području Pomoravlja, Resave i Levča. U ivanjičkim planinskim selima ugroženim domaćinstvima dopremaju se hrana i lekovi.

Zbog snega je došlo do sudara autobusa i automobila na putu Kruševac - Kaonik na Čokotinom brdu. Poginuo je vozač automobila fijat punto, dok su tri osobe povređene. Vozaču autobusa odredjeno je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu, biće priveden tužiocu. Pretpostavlja se da je autobus proklizao zbog snega na putu, prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u automobil.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da se pitanje Kosova i Metohije ne sme ostaviti kao zamrznut konflikt, jer utiče na napredak Srbije. Ukazala je na bolećivost medjunarodne zajednice i Evropske unije prema Prištini. Navela je da je posle pitanja predstavnika jedne velike zemlje koja je partner Prištini pitala zbog čega tolerišu sve što se dešava na Kosovu- dobila odgovor da je reč o mladoj demokratiji. To, kako je rekla, govori o duplim standardima.

Prva grupa bivših pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova putuje u Hag, gde će ih saslušati tužioci Specijalnog suda za zločine koje je počinila ta teroristička organizacija. U središtu navoda iz tog izveštaja je Hašim Tači, a pomenuti su i Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i drugi. Poziv za saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu dobila je i prva žena pripadnica O-VE-KA, Raimonda Rear.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Mileta Prodanović potpisali su Protokol o saradnji iz koga će, kako je rečeno, proisteći ugovori o
konkretnim vidovima saradnje. Medjusobna saradnja, kaže ministar Vukosavljević podrazumeva zajedničko promovisanje autentičnih umetničkih stvaralaca, teoretičara i naučnika u oblasti kulturne politike i umetnosti, podizanje profesionalnih kapaciteta i edukacija zaposlenih u ustanovama kulture, kao i zajedničku organizaciju izložbi, koncerata, skupova i slično.

U Medija centru stadiona Rajko Mitić, fudbalski klub Crvena zvezda održao je komemoraciju Dragoslavu Šekularcu. Legendarni Šeki, druga Zvezdina zvezda, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom
groblju u Beogradu.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи