Talasanje - Šetnja

Od 1. januara počela je puna primena Zakona o transfuziji. Novi propis usaglašen je sa evropskim standardima, a osnovni cilj je da se na najracionalniji način iskoristi prikupljena krv i na najmanju meru svede rizik od prenosa HIV-a. O novoj organizaciji, sistemu planiranja i mogućim problemima razgovaraćemo sa dr Oliverom Savić, pomoćnikom direktora u Institutu za transfuziju.

Poslednjeg meseca u prošloj prošle godini, 50 hiljada ljudi odazvalo se glasanju za najlepšu fotografiju za 2018. U konkurenciji se našlo čak 1.162 fotografije. Organizator ovog konkursa je internet platforma „Slike Srbije", koja okuplja i afirmiše profesionalne i fotografe amatere koji vole da slikaju lepote Srbije. I to je jedna od tema magazina.

Nastavnica informatike iz Prve Kragujevačke gimnazije Katarina Veljković ušla je u uži izbor od 50 najboljih učitelja sveta. Čime se izborila za tu poziciju? I ona je naš sagovornik.

Čućemo segmente emisije Kojekuda iz vinarije kod Orahovca i raspitati se čime se italijanski grad Matera preporučio da bude jedna od prestonica kulture u ovoj godini.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво