Novosti dana

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini sastala se u Briselu sa novim pregovaračkim timom Prištine, koji je kosovska skupština imenovala krajem prošle godine. Razmenjena su mišljenja o dijalogu Beograda i Prištine, a Mogerinijeva je ponovila neophodnost ukidanja taksa koje su kosovske vlasti uvele za robu iz centralne Srbije, saopšteno je u Evropskoj službi za spoljne poslove. Ona je ocenila da je za postizanje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o punoj normalizaciji odnosa neophodna klima koja doprinosi dobrosusedskim odnosima. Istakla je kako je neophodno da postignuti sporazumi budu primenjeni i poštovani i da se izbegavaju potezi i izjave koji nisu u skladu sa strateškim ciljevima i interesima.

Srbiju čekaju komplikovana dešavanja u vezi sa Kosovom i Metohijom i važno je da budemo složni i jačamo prijateljstva koja imamo u svetu, izjavio je generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković. On je za RTS istakao da je Orden Svetog Aleksandra Nevskog kojim je ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao predsednika Srbije priznanje koje svedoči o ugledu naše zemlje, ali i predsednika Aleksandra Vučića. Selaković navodi da je Vučić svojom politikom uspeo da sačuva vojnu neutralnost Srbije, koja ne ulazi u NATO, ali i ne uvodi sankcije Rusiji i ostaje verna evropskoj politici, ali ima odnose sa Moskvom i Pekingom na najvišem nivou.

Nemačka policija uhapsila je muškarca, osumnjičenog za odavanje ličnih podataka nekoliko stotina političara, javnih ličnosti i novinara, među kojima je kancelarka Angela Merkel. Uhapšeni dvadesetogodišnjak iz pokrajine Hesen priznao je krivicu i naveo da nije bio svestan razmera posledica svojih postupaka. Za sada ništa ne ukazuje na bilo kakve veze sa stranim bezbednosnim službama. Brojni privatni telefonski brojevi, fotografije i poruke objavljene su na internetu preko jednog Tviter naloga. Među podacima je i adresa elektronske pošte kancelarke Merkel ,kao i broj telefaksa koji ona koristi.

Danas je drugi dan Božića, i poslednji dan prvog dela zimskog raspusta. Mnogi su spojili praznike i vraćaju se sa odmora, pa se očekuju gužve na putevima. Saobraćaj je otežan i zbog niske temperature, snega i leda. U zlatiborskom kraju tokom dana očekuju se gužve, dok na južnom delu Koridora 10, kao ni na ostalim putevima u Pčinjskom okrugu za sada nema gužve. Auto-put je očišćen, ali je kolovoz vlažan, a na pojedinim delovima je moguća poledica zbog niske temperature.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво