Talasanje - Šetnja

Koje novine su predviđene reformom finansiranja nauke? U toku je javna rasprava o predlogu novog Zakona o nauci i istraživanju. Jedan od glavnih ciljeva je da se sa postojećeg projektnog sistema finansiranja pređe na kombinovani institucionalno-projektni model. Kako predložena rešenja ocenjuje naučna zajednica, da li će budući sistem uspeti da zadrži naučnike koji su ostali u zemlji i privuče mlade ljude, razgovaramo sa profesorom Vladicom Cvetkovićem sa Rudarsko-geološkog fakulteta, dopisnim članom SANU.

Da li je svetska ekonomska kriza izvesna s obzirom da upozorenja stižu sve češće od mnogobrojnih ekonomista, pa i onih ovenčanih Nobelovom nagradom? Šta bi Srbija mogla da učini kako bi eventualnu recesiju dočekala spremnije i sa „manje udaraca" nego 2008.godine? Gost profesor Mihajlo Crnobrnja sa FEFA.

Da li će se obistiniti nedavne najave gradskih čelnika da će u Beogradu tokom ovog meseca početi rušenje bespravno podignutih objekata? Ko će se prvi naći na udaru? Čemu se mogu nadati kupci nelegalnih stanova? Hoće li će se ubuduće primenjivati i zabrana prometa divlje izgrađenih kvadrata? Da li će tačka na divlju gradnju biti stavljena i u drugim gradovima Srbije, pitamo Gorana Rodića, potpredsednika Građevinske komore Srbije.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво