Sportski spomenar

Gost 341. emisije je jedan od naših najboljih sportista uopšte, odbojkaš Vladimir-Vanja Grbić. Sa državnim timom je osvajio 14 medalja, a najsjajnija je zlatna na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. Igrao je za 11 klubova iz 6 država. Najmlađi je član odbojkaške Kuće slavnih.

U emisiji će između ostalog govoriti: o moralnim načelima po kojima je odrastao. Kako objašnjava da su iz Kleka, sela od nekoliko hiljada stanovnika, uz njega potekli njegov brat Nikola, otac Miloš, takođe nekadašnji vrhnski svetski odbojkaši, košarkaški as Dejan Bodirog i još 70-ak državnih reprezentativaca? O delu karijere provedene u Italiji u vreme sankcija prema našoj zemlji i ratova 90-ih. O gladijatorskim treninzima u Brazilu i lečenju kod starog nindža-doktora. Zbog čega mu slava nije "udarila u glavu"? Kako se osećao kada je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Sidneju nosio državnu zastavu. O zvanično najlepšem poenu u istoriji odbojke, koji je odigrao. Zbog čega je mnoge utakmice, pogotovo za državni tim, igrao povređen?

Autor Miroslav Nešić.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво