Sportski spomenar

Gost 341. emisije je jedan od naših najboljih sportista uopšte, odbojkaš Vladimir-Vanja Grbić. Sa državnim timom je osvajio 14 medalja, a najsjajnija je zlatna na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. Igrao je za 11 klubova iz 6 država. Najmlađi je član odbojkaške Kuće slavnih.

U emisiji će između ostalog govoriti: o moralnim načelima po kojima je odrastao. Kako objašnjava da su iz Kleka, sela od nekoliko hiljada stanovnika, uz njega potekli njegov brat Nikola, otac Miloš, takođe nekadašnji vrhnski svetski odbojkaši, košarkaški as Dejan Bodirog i još 70-ak državnih reprezentativaca? O delu karijere provedene u Italiji u vreme sankcija prema našoj zemlji i ratova 90-ih. O gladijatorskim treninzima u Brazilu i lečenju kod starog nindža-doktora. Zbog čega mu slava nije "udarila u glavu"? Kako se osećao kada je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Sidneju nosio državnu zastavu. O zvanično najlepšem poenu u istoriji odbojke, koji je odigrao. Zbog čega je mnoge utakmice, pogotovo za državni tim, igrao povređen?

Autor Miroslav Nešić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]